Android Pil Ömrü Uzatma: Senkronizasyonlar

Android telefonunuzun pil ömrünü ve kullanım süresini etkili bir şekilde uzatma yöntemlerinden biri de işinize yaramayan arka plan senkronizasyonlarını kapatmaktır.

Android telefonlarda senkronizasyon, yani eşitleme işlemi bir çok uygulamada bulunmakta ve sizi durumlar ile ilgili güncel tutmak için arka planda sürekli çalışmaktadırlar. Yani senkronizasyon özelliği android telefonlarda oldukça önemli ve gerekli bir özelliktir.

İpucu:

Uygulama senkronizasyon özelliği sürekli olarak arka planda çalıştığı ve belirli aralıklarla internete erişerek eşitleme/güncelleme yaptığı için pil kullanım açısından oldukça yüksek değerlere sahip olabilirler. Bu yüzden telefonunuzda anlık güncellemelere ihtiyacınız olmayan hesaplarınızın senkronizasyon ayarlarını kapalı duruma getirmeniz, sizi pil kullanımı açısından rahatlatacak ve şarj ömrünüzü uzatacaktır.

Nasıl Yapılır:

1) Öncelikle telefonunuzda bulunan ve eklediğiniz hesapları kontrol edin. Bunu yapmak için telefonunuzun “ayarlar” sayfasına gelin ve “hesaplar” bölümünde hangi hesapların eklenmiş olduğuna göz atın.

2) Telefona tanımlanmış bu hesaplardan sizi anlık bilgilendirmesine gerek olmayan hesapları belirleyin. (Örneğin anlık Twitter bilgilendirmelerini almanıza gerek yoksa, yani sadece siz Twitter uygulamasını açtığınızda ne olup bittiğini öğrenmek size yetiyorsa, uyarı çubuğuna gelen Twitter mesajlarına ihtiyacınız yoksa Twitter uygulamasının da senkronizasyonunu kapatabilirsiniz.)

3) Anlık bildirimlerine ihtiyacınız olmayan her uygulama için üzerine basın ve açılan sayfada senkronizasyon ayarını “kapalı” konuma getirin.


android-pil-omru-artirma-1 android-pil-omru-artirma-2

Not: Bazı uygulamaların hesapları bu listede gözükmemektedir veya senkronizasyon ayarı bu bölümden kapatılamamaktadır. İnternet üzerinden arka planda çalışarak uyarı çubuğuna bildirim gönderen uygulamaların eşitleme ayarını kapatmak için o uygulamayı açın ve uygulamanın ayarlar bölümünde senkronizasyon ve eşitleme ayarlarını inceleyin.

Bu işlemlerden sonra seçtiğiniz uygulamalar sürekli olarak arka planda çalışarak güncelleme yapmayacak ve böylelikle ihtiyacınız olmayan anlık bildirimler kapatılmış olduğundan arka planda çalışmayarak pilinizi tüketmeyecek. Senkronizasyon kapatma işleminden sonra tekrar anlık bildirim ve eşitlemeye ihtiyacınız olursa adm 3’teki ayarı “açık” konumuna getirmeniz yeterli olacaktır.

Unutmayın; telefonunuzda en çok pil harcayan işlemlerden birisi internet kullanımıdır. İnternete bağlanarak veri alış verişi yapan tüm uygulamalar pilinizi yoğun olarak kullanmaktadır.

Bu yöntem hakkındaki fikir ve düşüncelerinizi, sorunlarınızı aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Android Pil Ömrü Uzatma: Yeni Telefon İlk Şarj

Android Pil Ömrü Uzatma: Uygulamalar ve Oyunlar

Android Pil Ömrü Uzatma: Ekran Parlaklığı


Yorumlar

“Android Pil Ömrü Uzatma: Senkronizasyonlar” için 7 yanıt

  1. Şamil avatarı
    Şamil

    Bu gerçekten faydalı bir yazı bilgiler için teşekkürler.

  2. Koray avatarı
    Koray

    Ben telefonumu aldığımda şarzını bitirip sonra 2 saat şarja taktım cıkardım 8 saat sarj yapmadım yani pil çabuk bitiyor .Önerinizi alabilirmiyim

  3. Telefonunuzu alalı çok olmadıysa “yeni telefon ilk şarj” yazımızdaki yöntemleri baştan uygulayabilirsiniz.

  4. alper avatarı
    alper

    Benim telefonum 3150mah daha yeni aldım fakat telefonu hiç ama hiç kullanmadığım halde sabah şarjdan çıkardım öğlen olduğunda %10 azalmıştı çok erken bitiyormu anlamadım telefonda Meizu mx5

  5. Arka plan senkronizasyonlarını kapatırsanız ekran kapalıyken telefonunuzun şarjı daha az gider.

  6. Ömer avatarı
    Ömer

    Eyvallah kardeşim

  7. Ömer avatarı
    Ömer

    LG G4 Beat telefonu sizce iyimi??