Android Pil Ömrü Uzatma: Ekran Parlaklığı

Android Pil Ömrü Uzatma: Ekran Parlaklığı


android-pil-suresi-ekran-1
Android telefonlarda pili en çok bitiren bir diğer neden ise ekran parlaklığının yüksek seviyelerde kullanılmasıdır. Peki daha uzun bir pil ömrü için ekran parlaklığı ayarlarınız nasıl olmalı?

Android telefonlarda en çok pil ömrü harcayan özellik internet bağlantısıdır. İnternet bağlantısı konusunda telefonunuzun şarjının daha yavaş bitmesi, yani daha uzun gitmesi için daha önce senkronizasyonlar konusunda bir yazı paylaşmıştık: Android Pil Ömrü Uzatma: Senkronizasyonlar. İnternet bağlantılarının yanı sıra, pilinizi çabuk bitiren bir diğer özellik ise ekran parlaklığıdır. Çünkü telefonunuzun ekranı bataryadan çektiği enerji ile aydınlanmakta ve size ekranı net bir şekilde göstermektedir. Peki ekran parlaklığını optimum pil tasarrufu için nasıl ayarlamalıyız?

Telefon ekranınız gündüz veya geceye göre, ya da bir diğer deyişle ortamın aydınlık veya karanlık olmasıyla görünürlüğünü kaybedebiliyor. Siz de genelde ekran parlaklığınızı yüksek seviyelerde kullanıyorsunuz. Bazı telefon kullanıcıları ise ekran parlaklığını otomatik ayarda kullanıyor. Bu şekilde hem telefon ekranının optimum parlaklıkda çalışmasını sağlayarak hem de şarj seviyesinden kazanç sağladıklarını düşünüyorlar. İşte ilk yanlış bu. Günümüzdeki android telefonlar otomatik ekran parlaklığında daha fazla enerji harcıyorlar. Neden mi? Çünkü telefonunuzun ışık sensörünü kullanarak ortam ışık seviyesini ölçerek ekran parlaklık seviyesini sürekli otomatik olarak ayarlıyorlar. İşte ışık sensörünün sürekli otomatik ekran parlaklığını ayarlamak için kullanılması telefonunuzun pil ömrünün kısa olmasına sebep oluyor. Eğer siz de otomatik ekran parlaklığı ayarını kullanıyorsanız okumaya devam edin.

android-pil-suresi-ekran-2Eğer pilden daha fazla tasarruf etmek istiyorsanız ve ekran parlaklığı otomatik ayarındaysa ilk olarak bundan vazgeçin. Ortamdaki ışığa göre ekranı en ideal şekilde görebileceğiniz parlaklığa getirmek için ekran parlaklığını kendiniz ayarlayın. Bu şekilde pil ömründen bir miktar tasarruf edeceksiniz. Bunu nasıl mı yapacaksınız?

Ekran parlaklığını kendiniz ayarlamak istiyorsanız, telefonların kullandığı android arayüzlerinin durum çubuğunda genellikle ekran parlaklığını ayarlamak için bir kayar çubuk bulunur. Buradan kendiniz ekranı istediğiniz parlaklığa kolayca getirebilirsiniz. Eğer durum çubuğundan(yani telefonunuzun en üstteki aşağı kaydırdığınızda açılan pencereden) ekran parlaklığına ulaşamıyorsanız, ekran parlaklığını kolayca kendiniz ayarlamanız için çeşitli widget dediğimiz uygulamaları yükleyebilirsiniz.

Eğer telefonunuzda ekran parlaklığını ayarlamak için kolay bir yöntem bulunmuyorsa, ekran parlaklığını manuel olarak kolayca ayarlayabileceğiniz birkaç uygulamaya örnekler verelim. Diğerlerine siz de Google Play’den arama yaparak ulaşabilirsiniz. Ekran parlaklığını kolayca ayarlayabilmek için kullanabileceğiniz bazı uygulamalar:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.curvefish.widgets.brightnesslevel

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.thalion.mobile.brightness.level

Android telefonda şarj kullanım verimini ve pil artırmak için yazdığımız diğer sayfalara ulaşmak için tıklayın:

Android Pil Ömrü Uzatma: Yeni Telefon İlk Şarj

Android Pil Ömrü Uzatma: Uygulamalar ve Oyunlar

Android Pil Ömrü Uzatma: Senkronizasyonlar


Sponsorlu



  2 Yorum

     
      busra  
    11.05.2016-10:30
    b

    Ekran parlakligi %100 ama sanki 30 40 gibi ne yapmaliyim

     
      Elsen  
    05.11.2016-16:53
    E

    ekran parlaklığı silinib



YORUM YAZ






E-posta adresinizi hiçbir şekilde kimse ile paylaşmıyoruz


PopülerÖnerilenİpucuNasıl Yapılır 2 yorum 34213
Popüler UygulamalarÖnerilen SayfalarAndroid İpuçları ve Yararlı BilgilerNasıl Yapılır? (Android)
, , , ,
Yazar: andropedi  Puan: 10.6  Y: 25/11/2014  Güncelleme: 03/08/2019      
ANA SAYFA | Android Uygulamalar | Android Oyunlar | Android Haberler | Android Duvar Kağıtları | Ücretsiz Uygulama | Tüm Kategoriler | İLETİŞİM

Android Uygulama, Oyun ve Teknoloji Haberleri - Andropedi © 2012-2023