2012 Akıllı Telefon İşletim Sistemi Satışları


Londra merkezli araştırma şirketi Kantar Worldpanel tarafından açıklanan küresel mobil işletim sistemi sektörüne ait rakamlar, şaşırtıcı bir tablo ortaya koydu. Android yükselişine devam ederken, Apple beklenmedik bir düşüş yaşadı, BlackBerry ise dibi gördü.

Akıllı sektör piyasasında dengeler yeniden değişiyor. Ancak bu değişimden en çok ve en az etkilenecek markalar kendini gösteriyor. 2012 ve 2013’ün ilk çeyreklerine ait rakamlar, Google ve Microsoft için tatmin ediciyken, Apple ve BlackBerry için uyarı niteliği taşıyor.

Microsoft’un sunduğu mobil işletim sistemi Windows Phone, Şubat 2013’te sonlanan son üç ayda, geçtiğimiz yıl aynı döneme oranla satışlarında yüzde 52 artış gösterdi. BlackBerry ise satışlarında rekor denebilecek bir düşüşle yüzde 81’lik azalma yaşadı.

Android, 2013 itibariyle ABD’deki akıllı telefon satışlarının yüzde 51,2’sini ele geçirirken, bir yıl öncesine oranla yüzde 5,8’lik artış gösterdi. iPhone ise yüzde 47’den bu yıl yüzde 43.5’e geriledi.

Venture Beat’in haberine göre, mobil dünyasına sunulmasının üzerinden bir yıl geçmeyen Windows Phone, ABD piyasasında yüzde 4,1’lik paya ulaştı. İtalya’da ise şaşırtıcı bir büyümeyle sektörün yüzde 13.1’ini ele geçirdi.

BlackBerry’nin ABD’de geçtiğimiz yıl yüzde 3.6 olan payı ise 2013’te yüzde 0.7’e düştü. Bir zamanlar Nokia’nın tercihi olan Symbian ise ABD’de yüzde 0.1’lik piyasa payıyla ömrünün sonuna geldiğini gösterdi.

BlackBerry, iki ayda 1 milyon satılan Z10 modelinin yanı sıra klavyeli Q10 ile tekrar güç kazanmak istiyor. Her iki model de BlackBerry 10 OS işletim sistemi kullanıyor.

Kantar Worldpanel analisti Dominic Sunnebo, “BlackBerry Z10’un piyasaya sürülmesi, Kanadalı firmaya İngiltere’deki satışlarda büyük bir hız kazandırdı… Yeni telefon çok beğenilse de, şirketin tüketicileri kazanması zaman alacak” dedi.

Kantar Worldpanel, her yıl sadece ABD’de 240 binden fazla akıllı telefon kullanıcısının katıldığı anketlerle piyasayı takip ediyor.

kaynak:ntvmsnbc

 

isletim-sistemi-satislari-2012   

Sponsorlu



YORUM YAZ






E-posta adresinizi hiçbir şekilde kimse ile paylaşmıyoruz


Haber 5027
Teknoloji Haberleri
, , , , , , ,
Yazar: andropedi  Puan: 1.2  Y: 04/04/2013  Güncelleme: 04/10/2013      
ANA SAYFA | Android Uygulamalar | Android Oyunlar | Android Haberler | Android Duvar Kağıtları | Ücretsiz Uygulama | Tüm Kategoriler | İLETİŞİM

Android Uygulama, Oyun ve Teknoloji Haberleri - Andropedi © 2012-2023