2048 – Sayılarla Zeka Oyunu

2048 oyununda amacınız 4’e 4 olarak toplam 16 kareden oluşan bir platformda karşınıza çıkan sayıları sağa, sola, yukarı ve aşağı kaydırarak birbirleri ile toplamak.

Oyunda kaydırma işlemini yaptıkça karşınıza boş olan herhangi bir kutucukta 2 sayısı çıkıyor. Siz de kaydırma işlemini yaparak aynı sayıları yan yana getirip birbirleri ile topluyor ve birleştiriyorsunuz. Bu şekilde devam eden oyunda amacınız ilk olarak tek bir kutucukta en yüksek sayıyı elde etmek. Her kutucukta ne kadar yüksek sayı biriktirirseniz toplam puanınız o kadar artıyor.

Sayıları birbirleri ile toplamak için sayıları kaydırırken gelecek hamleleri de hesaplamanız gerekiyor. Yani hamleleri rastgele yaparsanız yakın zamanda yan yana aynı sayı kalmıyor ve tabla dolduğu zaman oyun sona eriyor. Bu yüzden oyunu rastgele oynamak yerine kaydırma işleminden sonra yan yana gelecek sayıları ön görüp mümkün olduğunca hamle kaçırmamaya çalışın. Böylelikle birleştirme işlemini yaptığınız sürece tablada oynayacak boş kutular kalmaya devam edecek.

Oyun oynanış açısından biraz Tetris, biraz da zeka küpü oyunlarına benziyor. Yani hamlelerinizi yaparken sonraki hamleleri de düşünmeniz gerekiyor.

2048 oyununun ismi de buradan geliyor. Aynı kutuda toplayacağınız sayı 2048’e ulaşabiliyor. Hatta internette paylaşılan videolara göre 8192’ye kadar çıkanlar var. En yüksek skor olarak ise 151,796 olarak bildirilen ve 1 saat 15 dakika süren bir oyunun videosu da mevcut. Bakalım siz ne kadar yüksek puan ve bir karede en yüksek kaç sayı biriktirebileceksiniz. Oyun ayarlarında ise oyun modu olarak “bir karede 1024 olunca oyunu bitir”, “bir karede 2048 olunca oyunu bitir” veya “sonsuz oyna” seçenekleri mevcut.

Oyunun nasıl oynandığı ile ilgili olarak aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

2048 oyununu internetten indirmeden oynamak isterseniz tıklayın.


Sponsorlu


 Ekran Görüntüleri 



 İndirme Linkleri 


Bu uygulama yapımcısı tarafından kaldırılmıştır.
Aşağıdan benzer uygulamalara göz atabilirsiniz.


YORUM YAZ






E-posta adresinizi hiçbir şekilde kimse ile paylaşmıyoruz


iPhone ve iPad UygulamalarıAndroid Oyunlar
, , , , , , , , , , , , , , , ,
Yazar: andropedi  Puan: 2.6  Y: 11/07/2014  Güncelleme: 22/03/2019      
ANA SAYFA | Android Uygulamalar | Android Oyunlar | Android Haberler | Android Duvar Kağıtları | Ücretsiz Uygulama | Tüm Kategoriler | İLETİŞİM

Android Uygulama, Oyun ve Teknoloji Haberleri - Andropedi © 2012-2023