Woman Developers Day – Kadın Yazılımcılar Buluşuyor


womendevsday

WDD Nedir?

Woman Developers Day, Pamukkale Üniversitesi Özgür Yazılım Topluluğu olarak bu yıl ilki düzenlenen,
sektörde başarısını kanıtlamış kadın yazılımcıları, yazılımcı adaylarıyla buluşturacak ve kadının yazılım
dünyasındaki yerinin altınının çizileceği bir etkinliktir.

 

Etkinliğin Hedefi Nedir?

Etkinliğin temel amacı sektöre bir eğitim kurumu aracılığıyla dahil olmuş ancak bölümünü yeterince tanıma
ve sevme şansı yakalayamamış kadın yazılımcılara bu konuda önayak olmak ve kadınların
yazılım dünyasında etkinliğini artırmaktır.

 

Ne zaman?

TARİH : 03 MAYIS 2014 Cumartesi

SAAT : 10:00

 

Nerede?

Pamukkale Üniversitesi

Kınıklı Kampüsü İİBF Konferans Salonu
20000 Kınıklı,Denizli

 

takvim

 

Program:


10.15 – 11.00

Gülçin Yıldırım

Gülçin Yıldırım – PostgreSQL

DBA at Markafoni,
Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünde okudu, algoritmalar ve veri tabanları ile orada tanıştı. PostgreSQL ile karşılaşana dek birçok veri tabanı ile çalıştı ama artık pek tercih etmiyor. Açık kaynak kod ve özgür yazılım seven bir DBA. Çok az şey biliyor ve çok şey öğrenmek istiyor, şu an Markafoni’de çalışıyor. Konuşmacımız etkinliğimizde bir veri tabanı yönetim sistemi olan Postgress üzerine; “Postgress nedir ?” , “Öğrenmek ve anlamak için neler yapılmalı?, “Neden postgress ?” gibi sorulara ve daha fazlasına cevap bulacağımız bir sunum yapacaktır.


11.15 – 12.00

Nesrin Kalender

Nesrin Kalender – SASS

Front End Developer at Gri Creative,
Web alanına Front End Developer olarak yer alan konuşmacımız, Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi. Şuan da Gri Creative Agency bünyesinde Front End Developer olarak çalışmaktadır.HTML,SASS alanlarında uzmanlaşmış ve kadinyazilimci.com adresinde bu alanlarda yazılar paylaşmaktadır. Konuşmacımız, Ruby dilini ve yalınlığını sevenler için benzer bir yaklaşımla CSS ve CSS3 stil kodları yazmanızı ve bunları dinamik olarak derlemenizi sağlayan bir ruby gem’i olan SASS üzerine sunum yapacaktır.


12.15 – 13:00

Seval Ünver

Seval Ünver – Java EE

Software Engineer & MSc
Software Engineer olarak Cybersoft ve Anvato şirketlerinde görev almış olan Ünver ,Java ve PHP alanlarında uzmanlaşmıştır. Software Engineer olarak birçok başarıya imza atmış olan konuşmacımız etkinliğimizde Servlet, JSP ve JSF olmak üzere Java Teknoloji ailesinin 3 kavramınından bahsedecek. Sunucu üzerinde çalışan, dinamik içerik üreten bir web bileşeni Servlet,. Bir java sunucusu üzerinde çalışan HTML, CSS, Javascript çıktısı üretebilen, Java gösterim teknolojisi JSP Servlet ve JSP’den biraz daha farklı olarak, arka planda Servlet ve ön yüzde JSP etiketlerini kullanabilen, bileşen temelli MVC çatısı JSF. Bu sunumda bunları kullanarak nasıl basit bir web sayfası tasarlanır uygulamalı olarak görülecektir. Daha sonra vakit yettiği sürece kısaca JSON kullanılarak web servisi tabanlı bir uygulama nasıl yazılır eklenenecektir.


14.30 – 15.15

Armağan Ersöz

Armağan Ersöz – Django Web Framework

Software Engineer at Honda Türkiye A.Ş.,
İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu. ITU Kontrol ve Otomasyon Kulübü sayesinde yazılım dünyasıyla tanıştı. Açık kaynak kod ve özgür yazılım destekçisi. Daha önce sahibinden.com’da çalışan Armağan, şu an Honda Türkiye’de Yazılım Mühendisi olarak görev almakta. Konuşmacımız, internet teknolojilerinin geldiği nokta itibariyle herkesin kod yazmayı az çok bilmesi gerektiği konusuna değinmek, bu işin; oldukça yalın bir dil olan Python ve onun framework’ü Django ile ne kadar kolay ve eğlenceli olabileceğini gösterecektir.


15.30 – 16.15

Burcu Sözay

Burcu Sözay – GIS

Software Developer at ISLEMGIS
Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan konuşmacımız, ISLEMGIS firmasında coğrafi bilgi sistemleri üzerinde uygulamalar geliştirmektedir. Okul yıllarında ilk kez GIS ile karşılaşmasından sonra kendini bu alanda geliştirmeye karar vermiştir. Birçok alanda çalışmalar yapan konuşmacımızın ISDFS’13 konferansında yayımlanmış bir bildirisi bulunmaktadır. Kendini Java ve .Net konusunda geliştirmiş 2013 mezunu çiçeği burnunda yazılımcımız yaklaşık bir yıldır GIS üzerinde çalışmaktadır. Özellikle son yıllarda popularitesi artan GIS kavramı ile ilgili sunum yapacak olan konuşmacımız coğrafi bilgi sistemlerinin mantığı, kullanım alanları, geliştirme ortamları ve örnek uygulamalarından bahsedecektir.


14.30 – 18.00

Kader Sucuk

Kader Sucuk – Ruby on Rails Atölyesi

Bilgi Teknolojileri Uzmanı ve web geliştirici olarak 3 yıldır Yeni Hayat Bilişim A.Ş.’de çalışıyor,
Hem projelerinde hem de gündelik yaşantısında açık kaynak kodlu yazılımları kullanmaya ve açık kaynak kodlu dünyaya destek olmaya çalışan bir gönüllü. LKD (Linux Kullanıcıları Derneği) üyesi. Rails Girls İstanbul organizasyon ekibinde. Ruby on Rails Atölyesi; Ruby programlama diline giriş. Rails ile tanışma. Bir uygulama örneği ile MVC yapı ve hızlı prototipleme. Basitçe versiyonlama ve deployment teknolojileri.
Bonus:Rails Girls nedir, nasıl organize edilir? konuları üzerine yapılacaktır.


14.30 – 18.00

Zeynep Nur Dilek

Zeynep Nur Dilek – Java Atölyesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 4. Sınıf öğrencisi. Özgür yazılımla Linux Yaz Kampı, Akademik Bilişim gibi etkinliklerde tanıştı. Bir dönem boyunca okulun BBTK kulübünde OOP dersleri verdi ve 1 yıl asistan öğrencilik görevini üstlendi. Java programlama diline giriş ile başlayacak atölye sonunda tanışma projesi tamamlanmış olacaktır.


14.30 – 18.00

Vildan İlki

Vildan İlki – Android Atölyesi

Mobil Uygulama Geliştiricisi at Turksat A.Ş.
ESOGU Bilgisayar Mühendisliği mezunu. IEEE emektarı. ODTU Software Management öğrencisi. Turksat A.Ş. bünyesinde FATİH Projesi ekibinde mobil uygulama geliştiricisi. Açık kaynak kod sever, özgür yazılım destekçisi, android yolcusu, vildanilki.com ‘da öğrendiklerini gördüklerini paylaşan bir nisa. Android Atölyesi; Android life-cycle’ı, kontrol elemanları hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, uygulamalı olarak Android geliştirme ortamının kurulumu, activity’ler arası geçiş, arayüz tasarımı, basit bir listview görüntüleme ve kontrolü konularından oluşacaktır.


14.30 – 18.00

Cemile Sarıcaoğlu

Cemile Sarıcaoğlu – PHP Atölyesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi. Linux Yaz Kampında iki haftalık PHP Eğitimi’ne katıldı. Üçüncü sınıfta BBTK’da başkanlık görevini yaptı. PHP atölyesinde örnek bir framework, basit crud işlemleri yapılacaktır.


 

WDD_Afis

 

Başvuru formu için tıklayın:

http://www.eventbrite.com/e/woman-developers-day-tickets-11300214245?aff=eorg

 

Organizasyon hakkında daha fazla bilgi için resmi etkinlik sayfasını ziyaret edin:

http://womandevelopersday.org/

 


Sponsorlu



YORUM YAZ






E-posta adresinizi hiçbir şekilde kimse ile paylaşmıyoruz


Haber 10903
Teknoloji Haberleri
, , , ,
Yazar: andropedi  Puan: 3.0  Y: 28/04/2014  Güncelleme: 06/01/2019      
ANA SAYFA | Android Uygulamalar | Android Oyunlar | Android Haberler | Android Duvar Kağıtları | Ücretsiz Uygulama | Tüm Kategoriler | İLETİŞİM

Android Uygulama, Oyun ve Teknoloji Haberleri - Andropedi © 2012-2023