Android Pil Ömrü Uzatma: Uygulamalar ve Oyunlar

Android Pil Ömrü Uzatma: Uygulamalar ve Oyunlar


Android telefonlarda pil ömrünü daha uzun süre kullanmak için dikkat etmeniz gereken diğer bir yöntem ise kullandığınız uygulamalardır.

Özellikle internet üzerinden çalışan veya internet bağlantısını kullanan uygulamalar pil kullanımında oldukça etkili bir yüzdeye sahip. Telefonunuz interneti ne kadar çok kullanırsa telefonunuzun pili o kadar çabuk bitecektir. Bu yüzden interneti kullanan uygulamaları yüklerken ve kullanırken normalden daha dikkatli karar vermeniz gerekir.

İnternet kullanan uygulamaları anlamak oldukça basittir. Telefonunuz veya tabletiniz internete bağlı değilken çalışabilen uygulamalar genel olarak internet kullanmıyor veya sadece gerektiğinde çok az internet kullanıyor diyebiliriz. İnternet bağlantınız yokken çalışmayan uygulamalar ise sürekli olarak internet bağlantısına ihtiyaç duyan uygulamalardır. Bu tür uygulamaları yüklediğinizde ve kullandığınızda, bu uygulamalar veya oyunlar internet kullanacağı için telefonunuzun şarjını daha çabuk bitirirler. Hatta bazen uygulama veya oyun açık değilken bile arka planda çalışarak ve internetinizi kullanarak telefonunuzun şarjını ve internetini harcamaya devam ederler.

Bu açıklamalarımızdan sonra vereceğimiz tavsiye de yavaş yavaş belli oluyor. Eğer bir uygulama veya oyun internet bağlantınızı kullanıyorsa, o uygulamaya gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını daha dikkatli olarak düşünmelisiniz. Çünkü bir uygulama internete ihtiyaç duyuyorsa, siz o uygulamayı açmadığınızda bile o uygulama arka planda çalışabilir, telefonunuzu yavaşlatabilir, aynı zamanda da pil tüketimini artırarak internet kotanızı da harcamaya devam eder.

Sonuç olarak telefonunuzda kullanmadığınız ve ihtiyaç duymadığınız uygulamaları telefonunuzda tutmayın. Aslında internet kullansın veya kullanmasın, uygulamaların bazıları sürekli olarak arka planda çalışabilir ve hem telefonunuzu yavaşlatır, hem telefonunuzun hafızasından belli bir alan harcar, aynı zamanda da arka planda çalışarak pilinizi ve internetinizi harcayabilir.

Android telefonunuzun şarjından tasarruf etmek istiyorsanız kullanmadığınız uygulamaları ve oyunları telefonunuzdan kaldırın. Özellikler internet kullanan uygulamalar hem şarj süresinde, hem de telefonun hızında az da olsa etkili olmaktadır.

Aşağıda yorum bölümünde siz de çok şarj harcayan uygulama ve oyunları paylaşabilir, diğer ziyaretçileri uyarabilirsiniz.

Android telefonda şarj kullanım verimini ve pil artırmak için yazdığımız diğer sayfalara ulaşmak için tıklayın:

Android Pil Ömrü Uzatma: Yeni Telefon İlk Şarj

Android Pil Ömrü Uzatma: Ekran Parlaklığı

Android Pil Ömrü Uzatma: Senkronizasyonlar


Sponsorlu



  4 Yorum

     
      andropedi  
    21.05.2015-23:47
    a

    Ayrıca telefonunuzu gece kullanırken ekran parlaklığını daha da düşük seviyeye indirebilmek ve aynı zamanda telefonunuzun şarjından da tasarruf etmek için Night Mode uygulamasını inceleyebilirsiniz:
    https://www.andropedi.com/telefonda-gece-modu-ve-enerji-tasarrufu-night-mode/

     
      Birol  
    02.09.2016-19:13
    B

    Ben aldım telefonu a3 golden 2016 sarz durdu yerde bitiyor akşam 100 de bırakıyorum sabah 50 kalmış bi yardımcı olun

     
      Bedirhan AS  
    15.07.2017-22:19
    B

    “Modern Combat 5” çok internet ve çok şarj harcıyor. Bu oyun arka planda çalışmasın diye “Wi-Fi” kullanımına biraz daha dikkat edeceğim:)

     
      Salih kaya  
    03.04.2018-22:17
    S

    Merhaba telefona youtube ,facebook ,ınstagram.. Vb uygulamalar yüklesem telefona veya piline zarar verir mi



YORUM YAZ






E-posta adresinizi hiçbir şekilde kimse ile paylaşmıyoruz


PopülerÖnerilenİpucuNasıl Yapılır 4 yorum 17725
Popüler UygulamalarÖnerilen SayfalarAndroid İpuçları ve Yararlı BilgilerNasıl Yapılır? (Android)
, , , , ,
Yazar: andropedi  Puan: 6.6  Y: 27/04/2015  Güncelleme: 15/08/2019      
ANA SAYFA | Android Uygulamalar | Android Oyunlar | Android Haberler | Android Duvar Kağıtları | Ücretsiz Uygulama | Tüm Kategoriler | İLETİŞİM

Android Uygulama, Oyun ve Teknoloji Haberleri - Andropedi © 2012-2023